Program


UMZE Kamaraegyüttes: DEAD ELVIS, FRANKENSTEIN!!

UMZE Kamaraegyüttes: DEAD ELVIS, FRANKENSTEIN!!

Bella Máté talán az egyetlen olyan, nemzetközileg is jegyzett magyar zeneszerző, aki a kortárs klasszikus és a popzenében egyaránt nagy sikereket arat. Az UMZE Kamaraegyüttes felkérésére íródott kompozíciója – az est többi művéhez hasonlóan – az avantgárd zene és a popkultúra kapcsolódási lehetőségeit vizsgálja egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató módon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 28. szombat, 19:00

Műsor:
Bella Máté: Új mű (2024) – ősbemutató, az UMZE Kamaraegyüttes megrendelése
Michael Daugherty: Dead Elvis (1993) – magyarországi bemutató
Holló Aurél: blue note, red note – a concerto (2023)
*****
H. K. Gruber: Frankenstein!! (Mr. Superman) (1976–77)

Közreműködik:
Jankó Attila – fagott
Balogh Máté – chansonnier
Holló Aurél – ütőhangszerek
UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel: Vajda Gergely

Az 1943-ban született H. K. Gruber egyszerre az osztrák zeneszerzők doyenje és fenegyereke. Az 1977-es Frankenstein!! (Mr. Superman) a világ legtöbb ismert koncerttermét megjárta, a Budapest Music Center színpadán pedig most lesz először hallható. Amiként Gruber darabja a klasszikus bécsi kabarét, úgy idézi meg Holló Aurél saját maga számára komponált ütőversenye a jazz, Michael Daugherty Elvis Presley-t fagottosként feltámasztó bravúrdarabja pedig a rock and roll világát. Bella Máté talán az egyetlen olyan, nemzetközileg is jegyzett magyar zeneszerző, aki a kortárs klasszikus és a popzenében egyaránt nagy sikereket arat. Az UMZE Kamaraegyüttes felkérésére íródott kompozíciója – az est többi művéhez hasonlóan – az avantgárd zene és a popkultúra kapcsolódási lehetőségeit vizsgálja egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató módon.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical. A történet ismert: nyüzsgő kikötő, a tenger hullámzása, régi-új szerelmek, esély egy új életre, őrült karneváli forgatag, intrika, bosszúvágy, elégtétel és Párizs, hol jobb és könnyebb az élet... mind-mind megelevenedik Alexandre Dumas világhírű regényének zenés színházi adaptációjában.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


Gustav Mahler VIII. SZIMFÓNIA Koncertszerű előadás latin és német nyelven, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A látványos karácsonyi sikerdarab zenéje is magával ragadó örökéletű klasszikus, amely most a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadásában hallható.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!