Program


Aktuális előadások



Test Lélek Szellem Egyensúlya - Konferencia és Workshop

Érzed, hogy valami nincs rendben? Az állandó stressz, a kimerültség, a mindennapi kihívások túlterhelhetnek, és nehezen találod meg a belső nyugalmad. Talán már tapasztaltad, hogy a testi és lelki egyensúly hiánya milyen következményekkel jár: fejfájás, alvászavarok, érzelmi kimerültség, koncentrációhiány és az életöröm elvesztése.

Tudtad, hogy mindez összefügg a belső harmónia hiányával? Amikor a test és a lélek nincs egyensúlyban, az nemcsak az egészségünkre, hanem a kapcsolatainkra és az életminőségünkre is kihat. Az állandó szorongás, a fizikai tünetek és a kiégés mind annak jelei, hogy ideje változtatni.

A Testi-lelki-szellemi egyensúly Konferencia és Workshop pontosan ebben segít!

Csatlakozz hozzánk 2024. november 24-én a Lurdy Ház 3-as termében, ahol egy inspiráló és interaktív napot tölthetsz el a Test Lélek Szellem Egyensúlya jegyében!

Neves előadók – köztük Peller Mariann, Bagdy Emőke, Csirmaz Luca, Molnár Mónika, Mosonyi Darinka (dietetikus) és Sipos Szilvia – várnak, hogy megoszthassák veled szakértelmüket és tapasztalataikat.

Kapunyitás:9:00

Első előadás:10:00

Kerekasztal beszélgetés:18:00

A nap során előadások, interaktív workshopok, és szünetek váltakoznak, ahol lehetőséged lesz betekinteni az egészséges életmód és a test lélek szellem egyensúlyának harmónia világába.

A testi-lelki szellemi egyensúly Konferencia és Workshop víziója egy olyan közösség megteremtése, ahol az emberek tudatosan törődnek testi, lelki és szellemi jólétükkel. Célunk, hogy a résztvevők olyan tudással gazdagodjanak, amelyek hosszú távon segítik őket egy harmonikus és egészséges élet kialakításában.

Célunk, hogy minden egyes látogató úgy távozzon rendezvényünkről, hogy konkrét eszközökkel, inspirációval és motivációval legyen felvértezve a testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtéséhez és fenntartásához a mindennapokban.

Töltsd fel energiáidat, és készülj 2025-re egy új szemlélettel!

 

Gyere el, és légy részese ennek a rendezvénynek, ami csak rólad szól!

 

10:00-10:45

Sipos Szilvia

11:00-11:45

Mosonyi Darinka

12:00-13:00

Ebédszünet

13:00-13:45

Molnár Mónika

14:00-14:45

Csirmaz Luca

14:45-15:30

Szünet

15:30-16:15

Peller Mariann

16:30-17:15

Dr. Bagdy Emőke

17:15-18:00

Szünet

18:00-19:00

Kerekasztal beszélgetés

 

Sipos Szilvia Masszázsterapeuta és szakoktató

Amikor a lélek terhét a test viseli.

Biztosan feltetted már magadnak a kérdést egy egy betegség kialakulását követően,hogy miért pont velem történik ez? Miért én vagyok az aki ezt a betegséget, álapotot kapom? Biztosak vagyunk benne, hogy betegségeink túlnyomórészt genetikai eredetünk? Vagy abban, hogy más hibája, felelőtlensége végett kaptad el? És abban, hogy betegségeink rosszak? Nem pedig valamiféle üzenet a testünktől, hogy Transzgenerációsan, vagy saját családmintáink, rossz berögződéseink nem szolgálnak minket, és ideje ezeket megfejlődjünk/megdolgozzuk lelki és szelemi síkon is! Előadásomban arra a varázslatos világra szeretnék Nektek rámutatni, amit már a Nyugati orvostudomány is sejtszinten kutat, és kezdi elismerni, hogy valójában a betegségeink túlnyomórészt a rossz stressz befolyására alakulnak ki, és nem elég gyógyszerekkel, műtétekkel kezelni a kialakult problémát, bizony az esetek nagy részében a befelé figyelés, a lelassulás, a különféle keleti terápiák is szükségesek a gyógyulás érdekében. De mi is pontosan ez a mindenki által oly sokat emlegetett, rossz stressz? És pontosan hogyan hat szervezetünkre? És valóban nagyon rossz dolog ez? Vagy csak fel szeretné hívni a figyelmet, hogy valami már nem szolgál, nem értünk van, a lelkünk nem ért vele egyet. Kézzsibbadás, Vál fájdalom, Gerinc sérv, Pszorjázis (pikkelysömör), Depresszió, Daganatos megbetegedések. (hogy csak egy pár diagnózist említsek meg) Mind mind egy üzenet, ami arra próbál rámutatni, valami nincs rendben, nem vagyok jó helyen, nem tudok valamit megtartani vagy éppen elfogadni/ elengedni. Elelismerem, ha már kialakult a probléma a nyugati orvosláshoz kel fordulni, viszont érdemes egy picit megálunk és végig gondolni vajon mit üzen ezzel a testünk szervezetünk. Az önfejlesztés nagyon kemény és fájdalmas munka a megfelelő terapeutával viszont sikerülhet egy rosszul rögzült család mintát, hiedelmet, sőt még akár Transzgenerációs örökségünket is letenni. Az önszeretet önfejlesztés kutya kötelességünk lenne, hisz ha mi megdolgozzuk, gyerekeink már nem viszik tovább ezt a feszültséget. Előadásomban erről szeretnék nektek beszélni, saját élményeim, tapasztalataim, kutatásaim mintájából merítve, hogy minél többetek segítséget kaphasson, ennek az útnak az elkezdéséhez, vagy támogatást, aki már benne van. Nem mondom, hogy könnyű, én azt mondom hogy megéri

Mosonyi Darinka Diplomás egészségfejlesztő, diétás tanácsadó, a Deep-Vitál Program alapítója

Testünk jelzései – az örök élet titka

Makacs túlsúly, fáradékonyság, inzulinrezisztencia, hormon-problémák, emésztési gondok, korai kopaszodás, pajzsmirigy problémák, kiégés, fejlődési problémák, autizmus, ADHD stb. Látszólag egymástól különböző tünetegyüttesek, ám mégis van bennük közös. Hogy hogyan élünk, hogyan vigyázunk gyermekeinkre és milyen minőségű életet tudunk majd élni idős korunkban az nagyrészt rajtunk múlik és nem a genetikán. Természetesen a mai világban nincs könnyű dolgunk, ha egészségesen szeretnénk élni és étkezni, de megfelelő ismeretekkel és egy kis gyakorlással egyáltalán nem lehetetlen küldetés. Mi lehet tehát a közös ezekben a tünetegyüttesekben, mi jelenti a közös pontot, miként ismerhetjük fel a szervezetünk korai vészjelzéseit, i letve mit tehetünk azért, hogy megelőzzük, vagy épp kezeljük a nemkívánatos tüneteket? Ezekre a kérdésekre igyekszem választ találni előadásomban kutatásaimat, személyes tapasztalatimat és az Integratív Medicina alapelveit felhasználva.

Molnár Mónika Önismereti tréner, True Self csatorna

Beszéljünk őszintén az önismeretről.

Ma már ugyan a csapból is ez folyik, de egy dolog az ismeretszerzés és nagyon más annak gyakorlati alkalmazása. A saját bőrömön, különösképpen az egészségesemen tapasztaltam, hogy mit tesz az emberrel az érzelmeinek, a szükségleteinek elfojtása, valamint a mérgező, bántalmazó kapcsolat. Azonban az önpusztítás bugyraiban egy ponton megtorpantam, szembenéztem önmagammal és elkezdtem lépéseket tenni. Aztán kinyílt a világ. Önismereti trénerként hitva lásom, hogy minden emberben megvannak a szükséges erőforrások a boldog és teljes élethez, és célom, hogy segítsek ezek felismerésében és kiaknázásában. Előadásomban a személyes tapasztalataimon keresztül mesélek arról, hogy mennyit számít a tudatosan élt élet és bemutatom a megküzdési technikáimat is, amelyeknek köszönhetően ma nem csupán teljes, kiegyensúlyozott életet élek, de másokat is kísérhetek az effelé vezető úton

Csirmaz Luca Pszichológus, író és kutató, a PszichoLive szakmai vezetője

Önbecsapás nélkül .

Tudom, hogy ki vagyok, vagy azt tudom, hogy ki szeretnék, hogy legyek? Ránk égett szerepeink gúzsba kötnek minket. Arról üzennek, miképp "kel", hogy éljük az életünket, hogy mi lehetséges és mi nem, miközben pontosan érezzük, nekünk ez így nem jó. Jelez a testünk és elszürkül a fényünk. De hogyan értsünk a jelekből és hol a kiút? Miképp lehet a folyamatos sóvárgás és fantáziálás helyett közelebb kerülni az elégedettséghez? Hogyan csökkenthetünk a megfelelési kényszer és sebeink szorításán, hogy autentikusan képviselhessük önmagunkat?

Peller Mariann Magyar televíziós és rádiós személyiség, szinkronszínész és újságíró

Hogyan vegyük fel a kapcsolatot a saját felsőbb énünkkel, és miként csendesítsük el az egónkat, hogy kapcsolódni tudjunk a vezettetésünkkel. Így tiszta csatornává válunk, amelyen keresztül megérkezhetnek az égi üzenetek.

Bagdy Emőke

Ki az ember? Mi az ember? 

Az emberiség története során alapvetően kétéle ember-értelmezési  felfogás, filozófia, világnézet  uralkodott és vetélkedett: a materialista /anyagelvű, spiritualitást  mellőző, tárgyilagos, személytelen, tudományosan pozitivista, empirista, tényeket követelő, bizonyítékokat elfogadó/ és az „idealista”,  amelynek valóság és emberfelfogása a létezés egészére irányuló, egzisztencialista és holisztikus. Minden mindennel összefügg, a nagy egész részeiként összetartozunk, a nem látható is hittel elfogadható, a hit a transzcendensbe vezet át.

Előadásomban a rendszerszemlélet kereteibe illesztve a holisztikus egységen belüli hatalmas és bölcs összefüggésekre világítok rá, a bio-pszicho-szociális és spirituális alrendszerek működésének tükrében. Ez a komplex felfogás ma az Egészségügyi Világszervezet által definiált nézet, amely tudományosan /is/ megalapozott. Miképpen vezér a legfelső rendszerszint, miért nem „emberi” a személytelen és érzelem nélküli, pusztán ok-okozatok szerint magyarázó determinizmus. Mi a bal és jobb agyfélteke szerepe a belső /és külső/ világharmóniában, mi a test / biológiai énünk anyagi hordozója, egyben identitásunk tükrözője/ harmonikus vagy disszonáns kapcsolódásának, „ritmus zavarainak” szerepe az egész-ségünk szempontjából. A harmónia /az ős sejtjeinkig programozott rend és ritmus/   mégsem a test szintjén dől el, hanem a legmagasabb minőségeket hordozó spirituális /transzperszonális/ szinten, ahol az életünk értelme, célja nyer megfogalmazást. Ha tudod, kiért-miért élsz, akkor ennek minden alrendszer    alárendelődik. A kapcsolatban lenni és szeretni, valakiért élni az egyensúly legnagyobb motiváló hatalma.

 

Ajánló


Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori…

Fedezd fel velünk népgazdaságunk büszkeségét és barangoljuk be együtt az egykori November 7. Hőerőmű zászlóshajó épületeit egy könnyű, földszintes séta…

Nosztalgia anyának, apának, nagyinak – újdonság a babáknak, játék a családnak! Ajánlott életkor: 1,5 – 3,5 évesek

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!